Singapore, meidän uusi kotikaupunkimme!



Aasian matkaltamme lensimme Suomeen Singaporesta. Sinne oltiin menty paitsi matkan hengessä katselemaan kaupunkia, myös taka-ajatuksella.

Entä jos Joonas kysäisisi Lontoon toimistoltaan mahdollisuutta tehdä töitä Singaporen toimistolla? Emme olleet varmoja, kuinka he asiaan suhtautuisivat.

Arvaatkin jo varmaan, että Singaporen paikkaa tarjottiin. Järjestelykysymyksiä on ollut vielä sen verran auki, ettei asiasta olla huudeltu ympäriinsä.

Kuten aiemmin mainitsin, lähdemme maailmalle Suomesta kuitenkin jo perjantaina. On jo korkea aika alkaa puhua muutosta todellisuutena, vaikka sitten jokin viime hetken kapula rattaisiin tungettaisiinkin.

Singaporen pilvenpiirtäjäkeskusta muistuttaa Lontoosta.

Singaporesta meille jäi sellainen kuva, että se on monelta puoleltaan kuin australialainen tai tosi siisti amerikkalainen kaupunki - siis sellainen kuin Amerikan kuvittelisi olevan ennenkuin sinne matkustaa. Siitä löytyi monia hyviä ja muuttoa helpottavia puolia:

Singapore on kuitenkin myös tunnetusti kallis kaupunki. Siellä asuminen todellakin vaatii, että meillä on tuloja.

Singapore eroaa muusta Aasiasta, mutta sieltä löytyy toki myös buddhalaisuutta ja China Town.

Meitä houkutti kokeilla, kuinka paljon muutosta ja parannusta arkeemme ja rutiineihimme tuo se, että saamme asua lämpimässä ja toivottavasti käytössä on uima-allas? Minulle yksi isoin ihana osa matkustamista on se, että pääsen joka päivä uimaan.

Toisaalta Singapore antaa meille tukikohdan, josta pääsemme matkustamaan muualle Aasiaan niillä halvoilla Aasian sisäisillä lennoilla, jotka mahdollistavat muutenkin budjettimatkailun. Tai vaikkapa paikallisbussilla, jos himoaa vain Malesian puolelle! Tuolla puolen maailmaa asustaminen antaa mahdollisuuden viettää viikonloppuja uusissa maisemissa käytännössä aina kun vain haluamme.


City-pyörä ja kauniita kauppiastaloja.

Kymmenessä vuodessa Lontoossa olemme matkustelleet yhdessä ja erikseen Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa. Kilometrejä on kertynyt muun muassa jalkapallon perässä, pelaamassa rugbya, lomamatkoilla esimerkiksi Skotlannin Highlandeillä ja telttailessa vaikkapa New Forestissa ponien keskellä.

Lontoon asema matkustushubina on myös tarjonnut upeat mahdollisuudet viettää viikonloppuja ja lomia pitkin Eurooppaa, matkustettiinpa sinne junalla tai lentäen.

Samalla olemme toki asuneet yhdessä Euroopan hienoimmista suurkaupungeista. Lontoo itsessään tarjoaa aina jotakin uutta. Aina tapahtuu, aina on uusia ravintoloita ja kotoakin näkyi pilvenpiirtäjiä. Oxfordissa taas olimme vähän kuin osa yhtä maailman hienoimmista turistikohteista.

Rakastamme noita paikkoja. Ne ovat meillä jo veressä. Mutta kuten blogin kuvauksestakin näkyy, haluamme nyt koittaa jotakin uutta.

Emme ole varmoja, vaatiiko elämänmuutoksemme enemmän. Vaikkapa täysin uudenlaisen työn ja rutiinin? Mutta tällä tavalla pääsemme aika turvallisesti taas yrittämään mikä toimii ja mikä ei.

Elämän ja arjen parantamista on kokeiltava sykäyksissä, sillä eihän kokeilematta tiedä, mikä toimii. 


Singaporesta löytyy upeita maisemia ja puistoja.


Tunnisteet: , , , , , , , , ,