Siem Reapin bändikilpailu olikin heviä

Battle of the bands meneillään Siem Reapin Hard Rock Cafessa.

Tiedättekö sen tunteen, kun olisi jotakin mahdollisesti ihan kivaa tekemistä, mutta sillä hetkellä, kun sitä voisi lähteä tekemään, vain arpoo jaksaisiko vai ei? Aika moni meidän ikäisistämme ja vanhemmista varmaankin ainakin tietää. Tätä ajatusleikkiä kävimme aterian ääressä lähikuppilassa Siem Reapissa ja olo alkoi valahtaa kohti "ei jaksa"-kategoriaa.

Kaupungissa olisi kuitenkin 10 minuutin kävelyn päässä ollut live-musiikkia ja pitäisihän siellä Siem Reapin Hard Rock Cafessakin käydä. Onhan noita kuppiloita kierretty jo monella mantereella, vaikka nykyään hintataso alkaa hirvittää enemmän ja enemmän. Hieman väsähtäneinä riuhtaisimme itsemme kuitenkin liikkelle: mennään nyt katsomaan ja jos ei innosta, poiskin pääsee nopeasti. Tapahtumaa oli paljon mainostettu jo lentokentältä lähtien, mutta soittavien bändien nimet eivät tietenkään meille mitään heti sanoneet.

Paikka olikin yllättävän täynnä väkeä ja bändikilpailu, jota olimme tulleet katsomaan, osoittautui hevibändien mittelöksi. Viihdyimme loppuun saakka täydellä lämpimällä terassilla. Illan parhaana palkittu eteni kilpailussa, jonka voittaja pääsee soittamaan Miamiin (lemppari Hard Rock Cafeitamme ja varmasti iso juttu kambodzalaiselle bändille). Taso oli jo nyt kova ja itse lähettäisin bändejä vaikkapa useammankin: Kambodzasta ponnistavan taitavan bändin matkaa ei voi kuin vain kannustaa täysillä. Sen verran paljosta on päästävä yli ennenkuin tuohon pisteeseen pääsee. Oli myös jotenkin jännää, että heihin oli purrut juuri raskaampi musiikki.

Onneksi jaksoimme lähteä liikkelle ja majapaikallekin pääsi puolentoista dollarin hintaan tuk tukilla, kun sade kilpailun loputtua yllätti. Siem Reapista selkeästi löytyy taitavia soittajia, toivottavasti pääsevät esille jatkossakin! Yleensä aina jaksaminen on kannattanut, mutta nyt homma meni todella nappiin.




Kaikki esiintyjät soittivat enemmän tai vähemmän raskasta musiikkia ja aika hyvin.

Tunnisteet: , , ,