Brittifutiskausi alkoi ilman meitä

Paras tunnelma on kentän reunalla.

Nyt lauantaina alkoi brittifutiskausi. Meille se on tärkeää, koska olemme kannattaneet länsi-Lontoolaista Brentfordia useita vuosia. Lauantaina olimme yleensä aina joko Griffin Parkissa tai vierasmatkalla jossakin päin Englantia. Ottelussa käytiin autolla Oxfordissa asuessammekin. Omaa joukkuetta ei jätetä.

Nyt matkustaessa ja uusia tuulia haistellessa yksi ihan oikea huolenaihe onkin ollut Brentford ja jalkapallo. Emme ostaneet kausikortteja tälle vuodelle. Ekaa kertaa moneen vuoteen!

Jotenkin onni kuitenkin suosi rohkeaa: liigan puolesta on saatavilla iFollow-palvelu, jossa tänä kesänä on lanseerattu videopalvelu brittifutiksen kannattajille Britannian ulkopuolella. Kaikki joukkueet eivät kai ole mukana, mutta Brentfordin pelit saa nyt streaminä. Livenä näytetään kaikki ne koti- ja vierasottelut, joita ei ole myyty livepeleiksi telkkariin. Ennen saatavilla on ollut vain radioselostus. Vieläkään niitä ei ole saatu yhdistettyä, joten selostuksen ja streamin kanssa saa hieman säätää, jotta ne ovat suht koht samassa ajassa. Jos streami tökkii, täytyy ajoitukset säätää uudelleen.

Palvelun saaminen käyttöömme vaati ensin brittiosoitteen poistamisen rekisteristä ja maksun ulkomaisella kortilla. Tämä johtuu siitä, että Englannissa ottelut pelataan yleensä samaan aikaan lauantaina kolmelta ja pelejä ei siihen aikaan saa näyttää telkkarissa. Pienempiä joukkueita suojellaan siltä, että kiinnostus valioliigaa kohtaan veisi katsojat telkkarin ääreen oikeista otteluista. Samalla varmasti saadaan näytettäville otteluille enemmän katsojia. Samaa haluaisi suomifutikseenkin: kun peli on lähestulkoon aina lauantaina kolmelta tai sitten tiistai-iltana, voi kannattaja halutessaan järjestää aikataulunsa sen mukaisesti. Vaikeampaa on löytää aikaa milloin mihinkin aikaan oleville tapahtumille.


Pelipäivänä mennään Englannissa stadionille.

Palvelu on ehkä aika kallis sellaiselle, jolla ei ole meidän taustaamme brittifutiksen parissa, sillä vuoden tilaus on noin 130 euroa. Se on käsittääkseni suomifutiksessa käypä kausikortin hinta?

Alkukankeutta palvelussa oli vielä havaittavissa. Ensimmäisessä ottelussa ongelmat streamin kanssa lähtivät siitä, että linkkiä, josta sen sai päälle ei oltu lisätty järkevään kohtaan Brentfordin sivuille. Saimme ottelun viriteltyä näkyviin ja Chromecastin kautta telkkariin. Kameroita ottelua kuvaamassa oli yksi ja zoomin käyttö esimerkiksi oli selvästi vielä hakusessa. Toivomme palvelun vielä tästä kehittyvän palautteenkin seurauksena. Kun palvelun yhdistää radioselostukseen se muistuttaa jo etäisesti normaalilähetystä ja kannattajien lauluakin kuuluu jonkin verran.

Palvelu varmasti ei ainakaan huonone ajan kuluessa. Brentfordilla on aktiivinen kannatusyhdistys esimerkiksi Norjassa, joten toivottavasti emme ole ainoat palautteen antajat. Vielä puuttuu muovituopista nautittu prematch pint - kotikatsomoa voidaan alkaa nyt kuitenkin myös kehittää seuraavaa peliä varten. Siihenhän voisi kehitellä englantilaistyylisiä vegaanipiirakoitakin. Eihän se sama ole kuin livenä, mutta lohduttaa edes vähän.


Parempaa kuin toisten seurojen tarjoama olut?

Tunnisteet: , ,