Enemmän kuin 24 tunnin päivä

Balilla aamiaisnuudelien kanssa tuli iloinen viesti.


Tänään on ollut enemmän kuin 24 tunnin päivä, sillä heräsimme Singaporesta seitsemän aikaan aamulla ja lensimme kahdeksan tuntia Qatariin autiomaan ja meren väliin. Päivän saavutuksiin siis kuuluu muun muassa kolmen elokuvan katsominen lentokoneessa (Boss Baby, Beauty and the Beast sekä Kong: skull island). Vielä ei olla nukkumassa, vaikka lähtömaan aika olisi noin kaksi aamulla. Kun kesken päivän aika vaihtuu useammalla tunnilla, omalla päällä on taas hieman vaikeaa päästä kiinni todellisuuteen. Sen todellisuuden häilyvyys senkuin lisääntyy siitä, että täällä on sama aika kuin Suomessa. Ajan ja kellonlyömien osittaista keinotekoisuutta pääsee todenteolla miettimään oikeastaan vain näissä tilanteissa. Oma olokin on ihan hassu, kun yrittää uskotella itselleen, että kello on kolme iltapäivällä, kun vielä eilen "samaan aikaan" se oli jotakin ihan muuta.

Nyt ollaan jo viimeisellä kaupunkistopilla ennen Helsinki-Vantaata ja kohde on melko lailla muusta matkasta poikkeava Doha. Täällä asiat onneksi näyttävät kaikista rajasuluista huolimatta pyörivän normaalisti, vaikka onkin hiljaista turistikauden ulkopuolella. Kunhan nyt Qataria ravistelevan kiistan tahot eivät tekisi mitään päätöksiä pariin päivään, niin pääsemme alta pois. Eihän tänne olisi ilman Qatar Airwaysin lento- ja hotellitarjousta päädyttykään. Aika jännää, että nyt ollaan täällä - jotakin mitä on osattu odottaa jo hyvä tovi, mutta mielessä se jollakin tapaa merkkaa jotakin siirtymää. Viime viikot ovat olleet monin tavoin paljon mielenkiintoisempia ja antoisampia kuin Balilta lähtiessä osasi vielä arvatakaan. Hyvällä mielellä matkaamme kohti Suomea ja otamme vielä kesäfiilistä irti lämpimästä säästä. Kun lämpötila hipoo 40 astetta tai yli, voi jo ihan mielellään kuitenkin kohta siirtyä viileämpiin ja raikkaampiin ilmanaloihin. Täällä ilmankosteus on niin korkea, että korkeita taloja vähän matkan päässä ei meinaa nähdä.

Näiden lyhyempien stoppien ja muutaman matkapäivän aikana olen ehtinyt kirjoittaa vähemmän, mutta pian aikaa pistää kokemuksia sanoiksi on taas enemmän ja kokemuksia pitääkin hieman jäsennellä itselleenkin, kun jatkoja mietitään pian toden teolla - jännää! Palailen asiaan varmaankin, kun olemme jo Suomessa. Nautiskelemme nyt vielä uimisesta ja läkähtymisestä huomisella autokierroksella Dohan turistikohteisiin.

Tunnisteet: , , , , , ,