Minullekin löytyi Bangkokista korealainen petikaveri

Kadun päässä näkyvässä Penguin tuntitaksahotellissa pingviinipariskunta voi ottaa lyhyet päikkärit, jos kaupunki uuvuttaa.

Kiinasta ihanien pandojen luota matka jatkui Bangkokiin, josta moni matkoillaan etsii läheistä ystävää. Viralliset tahot eivät asiaa mitenkään juhli ja ministerin mukaan Thaimaa on kiinni tällaisille yrittäjille. Kuitenkin tyttöjä istuu rivissä kuin kanoja orrella kauppojen edessä, punaisten lyhtyjen alue nähtävästi kukoistaa ja turistipariskunnatkin saattavat nykyään viihdearvon nimissä eksyä katselemaan esityksiä, joissa pääosassa ovat tällaiset yritteliäät akrobaattiset tytöt sekä pingispallot (linkki on wikipediaan). Virallisesti toki nämäkin showt ovat kiellettyjä. Mutta kerta, ehkä toinenkin, kiellon päälle, tuntuu olevan Bangkokin motto. Erään illan illallisravintolaamme vastapäätä oli tuo kuvan söpösti kuvitettu pingviinihotelli, jossa rakastunut pingupariskunta voi lepäillä tuntitaksaa vastaan.

Tuota puolta Bangkokia ei oikein voi vain sokeasti sivuuttaakaan, vaikka toivoisi, että sitä ei olisi ainakaan tässä muodossaan ja näistä syistä olemassa. Meidän rahamme menivät toki ihan muualle ja oli hyvä nähdä molemmissa Thaimaan hotelleissamme, että ne tukivat etenkin lapsiin kohdistuvan hyväksikäytön vastaista työtä ja seinillä oli asiaan liittyviä postereita ja tietoa hotellin avustuksesta ja mielipiteistä. On hyvä, että turismiala sanoo näille jutuille "ei" ja laittaa rahaa asian auttamiseen. Varmasti tosirakkauttakin tasa-arvoisten aikuisten kesken jotkut Thaimaasta löytävät ja sehän on hieno juttu.

Luin indonesialaisesta Jakarta Postista, että Thaimaan sotilasjuntan asettama pääministeri Prayut Chan-o-cha on nyt jyrähtänyt twerkkaavaa musiikkitähteä Lamyai Haithongkhamia vastaan. Sen seurauksena hallinto onkin päättänyt puuttua asiaan ja hillitä 18-vuotiaan tanssiliikkeitä ja pukeutumista. "Meidän ei tarvitse tehdä näin vain koska ulkomaalaiset niin tekevät", pääministeri sanaili. Hallinnon tiedottaja lisäsi pääministerin kolmeen eri lausuntoon Lamyain pukeutumiseen ja tanssiliikkeisiin liittyen: "Jos emme yritä puuttua provokatiivisiin ja sopimattomiin esityksiin, nämä ongelmat eivät koskaan mene pois." Jakarta Postin mukaan tiedottaja perusteli laulajan rivojen tanssien olevan syypää sellaisiin rikoksiin, kuin raiskaukset, murhat ja prostituutio. Toisesta kulttuurista ponnistavalle voi vaikuttaa sille, että yhden teinin lantionliikkeet eivät vielä koko hommaa ratkaise suuntaan tai toiseen, mutta Thaimaa on erilainen tulkinnoissaan monissa asioissa.

Oli kaikesta huolimatta ehkä siis sopivaa, että minäkin löysin juuri Bangkokista itselleni uuden halikaverin. Hän on komea korealainen, mutta hiljaista sorttia. Näin hänet rullaportaissa matkalla metroasemalle ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. En kuitenkaan jättänyt aviomiestäkään Bangkokiin etsimään uutta heilaa, vaan sulassa sovussa jatkamme tästä yhdessä matkaa. Tässä vielä pari kuvaa uudesta perheenjäsenestä:



Korealainen söpöläinen: Arcova kaupasta hankittu jäänalle.

Aina on uni silmässä.

Tunnisteet: , , , , , , ,