Matkasuunnittelua, mitä seuraavaksi?

Mitkähän ovet meille seuraavaksi aukeaisi?
Jo muutaman päivän olemme katselleet netistä ja miettineet, minne tästä seuraavaksi suuntaamme. Vaihtoehtoja on oikeastaan pari: tästä oman kaupungin kentältä voisi lentää Siem Reapiin katsomaan Angkor Watin temppeleitä. Taksilla ja junalla voisi siirtyä Huen historialliseen kaupunkiin Vietnamissa ja sieltä lentää Dalatiin, joka on meillä ollut visiittilistalla jo kauan. Näiden ympärille olemme rakentaneet erilaisia mahdollisia reittejä ja miettineet hyviä ja huonoja puolia kovastikin. Nyt alkaa olla viimeistään päätösten paikka, koska lentoliput etenkin kallistuvat päivä päivältä ja olemme jo ohittaneet lentojen varaamisen parhaan ajan. Haluaisimme nyt suunnitella sellaiset kolmisen viikkoa eteenpäin, jotta hinnat eivät pääse ihan pompsahtamaan taivaisiin. Huomioon on otettava myös kuun vaihteen juhlallisuudet vapun ympärillä, jolloin täälläkin asuntojen hinnat nousevat. Kyllä tästä muutenkin täytyy jo liikkua.

Siem Reapiin voisi lentää ekonomisemmin meno-paluuna ja pysähtyä sitten nopsasti Hoi Anissa ja käydä Huessa. Sieltä pääsee eteenpäin Dalatiin. Toisaalta Siem Reapista olisi oiva mahdollisuus jatkaa matkaa muualle lähiseuduille. Mahdollisesti Laos tai Chiang Mai Thaimaassa kiinnostaisivat ja sieltä voisi sitten Bangkokin kautta vaikkapa päästä takaisin Vietnamiin Saigoniin ja Dalatiin. Dalatin vieressä on Nha Trangin rantakaupunki, jossa voisi myös pysähtyä. Niiden väliä kulkee bussi. Jos Siem Reapiin lähtee kiertäen muutakin maailmaa matkalla, täytyy miettiä missä välissä käymme katselemassa Huen nähtävyyksiä. Hoi Anin olemme nähneet. Vaikka se on hieno ja sieltä saisi varmastikin uima-altaallisen huoneen, ei ole välttämätöntä mennä tutuille seuduille tai voimme vielä tehdä sinne päiväreissun. Toisaalta Hoi Anista voisi käydä My Sonin raunioilla, jotka viimeksi jäivät näkemättä. Katselemme kyllä nyt hieman onnistuuko sellainen reissu täältäkin käsin.

Angkor Watin ongelma on lämpötila, joka on kuuma, meni sinne milloin vain tästä matkan loppua kohti. Siksi se olisi tavallaan kiva käydä ennen Dalatin viileisiin vuorimaisemiin siirtymistä. Dalat on meillä hieman salainen valttikortti. Kun kuumuus käy ylitsepääsemättömän uuvuttavaksi, voimme paeta vuorille.

Kuukausi matkan lopusta olisi kiva varata eri maisemiin. Suunta olisi silloin mahdollisesti Balia kohti ja saarille. Emme kuitenkaan halua lyödä suunnitelmia lukkoon liian kauas, ellei jotain ihan loistavia tarjouksia ilmaannu lentojen tai yöpymisien suhteen. 

Tunnisteet: , , , ,